OFERTA PENTRU TINE….

Imaginează-ți ca eşti pus în urmatoarea situație: printr-un concurs oarecare, ai câştigat dreptul ca o bancă să verse în contul tău în fiecare dimineață suma de 86.400 lei. Banca însă, iți cere să respecți două reguli:

  1. Ceea ce n-ai cheltuit într-o zi nu se mai adaugă la suma din ziua următoare, ci se pierde!

  2. Banca poate oricând sa se retragă!

Ce ai face cu aceşti bani?
Gandeşte-te şi citeşte mai departe.
Această bancă este TIMPUL…
Timpul nostru!

În fiecare dimineață primeşti din partea lui Dumnezeu 86.400 secunde, pe care nu poți sa le pui deoparte. Odată trecută ziua ele sunt pierdute definitiv…De aceea ar fi bine să spui şi tu acum rugăciunea lui Moise: “Invața-ne să ne numărăm bine zilele ca să căpătam o inimă înțeleaptă” (Psalmul 90:12). Încearcă să foloseşti cu înțelepciune secundele, minutele, zilele…Fiecare secundă contează, pentru că altfel e pierdută, “banca” poate în orice moment să spună că nu mai este dispusă să continue oferta!

Mi-am amintit o întâmplare de pe vremea când Alexandru Macedon purta razboaie de cucerire a lumii şi de acaparare a bogățiilor… In Persia dăduse de nişte înțelepți. Aducându-i înaintea sa, le zise:

  • Cereți de la mine orice şi vă voi da!

  • Să ne dai împărate viață fară moarte aici pe pamant! – grăiră înțelepții.

  • Ați cerut o nebunie, zise împăratul. Cine dintre oameni poate să scape de moarte? Vă credeam niște înțelepți vestiți, dar văd că sunteți niște nebuni…

  • Dacă nimeni nu poate scăpa de moarte, ziseră înțelepții, de ce măria ta trăiești de parcă n-ai muri niciodată? De ce nu-ți ajung împărățiile, comorile şi bunătațile pămantului? IÎmpăratul ințelese “nebunia” înțelepților și plecă îngăndurat.

Timpul işi urmează cursul său neînduplecat. Nu ne aparține numai în clipa prezentă. Cât este durata acestei clipe prezente? O fracțiune de secundă sau nici atât! Trecutul a umplut existența noastră, prezentul implică împlinirea datoriei dar şi angajarea viitorului. Acestea sunt adevărate pentru lucrurile acestei vieți dar cănd este vorba de sufletul nostru, nici o neglijență nu poate fi permisă!

S-ar putea ca ziua de mâine,…sa fie a altuia!
Oferta pentru tine, este ASTĂZI…

Articol extras din Revista Bisericilor Apostolice Conservatoare din Romania.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s