AŞ VREA… pentru tineri!

Aş vrea să îi găsesc pe tineri în fiecare zi ca în săptămânile de stăruinţă. Că e mai înălţătoare imaginea stăruinţei decât imaginea cu High Score, care apare pe ecranul telefonului după ore întregi de joc.

Aş vrea ca tinerii să privească mai mult în Oglinda Scripturii decât în camera telefonului pentru un nou selfie, care trebuie postat pe Facebook, sperând să adune Like-uri. Că nu e important câte Like-uri ai strâns cel mai mult, ci e important câte minute dintr-o zi din viaţa ta, poate zice şi Dumnezeu, privind la tine: Like !

Aş vrea să aud de tineri care au stat până după miejul nopţii în rugăciune, nu din cauza că s-au pus pe genunchi la 23:59 şi le-a fost jenă să se ridice înainte de a se termina cele două trei minute obişnuite, ci pentru că tradiţionala rugăciune de la marginea patului s-a transformat în luptă…sau adorare…

Aş vrea ca tinerii să-şi uite telefonul acasă cănd vin la adunare şi să nu îi simptă lipsa nici măcar datorită ceasului. Totodată aş vrea să nu-şi uite Biblia acasă. Pentru o oră cu nasul în Biblie, face mai mult decât 1000 pe Youtube.

Aş vrea ca tinerii să facă muşchi dar nu ridicând haltere şi gantere la sală, ci umplând magazia cu lemne la o văduvă şi mucind în numele Domnului; profitând de timpul liber pentru a strânge o comoară în cer…

Aş vrea să nu fie nevoie ca tinerii crescuţi în adunare să guste lumea pentru a constata că bun este Domnul. Domnul nu trebuie comparat pentru a vedea că e bun, trebuie doar gustat.

Aş vrea ca tinerii să trăiască la şcoală în aşa fel încat să fie traşi de manecă, nu pentru că mai copiază şi ei sau vorbesc altfel decat pocăiţii, ci pentru a fi întrebaţi cum se pot abţine de la ceea ce fac toţi. Şi tot la fel de mult aş vrea ca tinerii sa fie intrebaţi la ce Biserică merg, nu pentru a li se spune “aşa vă învaţă acolo?”, ci pentru că în inima celor ce întreabă e dorinţa de a afla adresa Bisericii şi dorinţa de a-i face o vizită.

Aş vrea ca tinerii să nu mai discute despre puterea motoarelor şi caii putere pe care îi pot dezvolta, ci mi-aş dori să descopere, aşa cum nu au mai descoperit, că avem în noi cea mai mare putere din univers, pentru a fi şi a rămane biruitori.

Aş vrea ca tinerii să nu mai lupte cu ispita, ci să fie conştienţi ca de ispită se fuge… Aşadar, pornografia nu se combate cu selectarea site-urilor şi clipurilor, ci cu internetul tăiat şi cu laptopul închis…

Aş vrea ca tinerii să întrebe cât de mult mă pot depărta de păcat, nu cât de aproape pot să stau de el. Pentru că a umbla pe margini de prăpăstii nu prezintă niciodată siguranţă iar în acest domeniu căutarea momentelor care îţi ridică adrenalina nu e deloc indicată.

Aş vrea ca tinerii să nu îşi numească tinereţea “anii măgăriilor” pentru că nu le-a fost dată tinereţea pentru a le rămane ca o pată neagră pe viaţă şi conştiinţă. Mai bine să regreţi că nu ţi-ai permis ceva, decat să regreţi că ţi-ai prea permis.

Aş vrea ca tinerii să îşi aducă aminte că nu sunt primii tineri care au trăit pe pamânt, că nu cu ei a început a exista pământul…Că a te crede superior denotă mai degrabă prostie decat inteligenţă…

Aş vrea să fie tineri care să se ocupe mai mult cu a da share { distribuire, împărtăşire }, dar nu pe site-urile de socializare, ci în viaţa de zi cu zi, împărtăşind cu toată lumea Evanghelia…Probabil că în aceasta acţiune nu vor primi foarte multe likeuri. Şi tare aş mai vrea ca tinerii să fie gata să împărtăşiască problemele şi înfrangerile cu persoane care le pot da o mană de ajuor.

Aş vrea ca tinerii să vadă mai important să înceapă să slujească în adunare, decât să începă să conducă maşina sau să obţină carnetul de conducere. Cand ţi se dă permisul de conducere, ţi se pune în spate responsabilitatea unei maşini de câteva mii de euro şi a cel mult patru oameni pe care îi ai în maşină. Cand te ridici să slujeşti în adunare responsabilitatea creşte. Aici e vorba de suflete…

Aş vrea să mai cunosc tineri la care, cu toate ca au mâini de domnişoară, să poţi observa cu drag “mâinile crăpate” de lucrul în ogorul Evangheliei. Tineri care ştiu că e mai bine să ajungi uzat decât ruginit.

Aş vrea…
Aş vrea ca cei care au văzut în acest articol doar o înşiruire de dorinţe, să îl citească din nou… Acelaşi lucru aş vrea să îl facă şi acei care au citit acest articol şi s-au gândit că e doar pentru tineri…

Articol extras din Revista Bisericilor Conservatoare din România.

2 thoughts on “AŞ VREA… pentru tineri!

  1. Strigatul ,ne arata clar ca pocaitii, sunt inca nepocaiti– Nu o spun din rautate si nici nu judec pe nimeni– realitatea e amara– Ap Pavel ne spune clar –calcati pe urmele mele caci si eu calc, pe urmele Lui Christos– dar mai intai –trebuie sa murim impreuna cu Christos , dar sa traim –insa nu noi, ci Christos in noi –atunci nu ar mai fi nevoie sa mai spunem –AS VREA- in sensul semnalat in articol –ci -Te aleg mereu ,Te aleg mereu -Isus mantuitorul meu — Remarc –articolul ne indeamna pe toti la meditatie. si la luat decizii corecte inspre binele nostru. God bless you!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s